Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Krever 250 000 for ett intervju

Under en måned etter at 24 år gamle Lisa Stokke fra Tromsø kom inn i rampelyset, krever hun 250 000 kroner for å gjøre ett intervju. Kravet blir framsatt av «Mamma Mia!»-stjernens agent, Jorg Betts.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Billettene til London-musikalen med Stokke i hovedrollen går unna så det suser etter premieren 6. april. Nå vil Stokkes agent smi mens jernet er varmt. 20000 pund er kravet til den som vil ha et eksklusivt intervju med ungjenta.

Budrunde

Etter premieren har Stokke vært lite snakkesalig overfor pressen. Overfor svenske Expressen forteller agent Jorg Betts hvorfor.

- Lisa har ikke stilt opp på et eneste intervju hittil. Interessen er enorm og hun kommer til å gi et intervju til den som betaler mest.

Verken norske eller svenske aviser betaler sine intervjuobjekter, enten de heter Michael Jackson eller Lisa Stokke. Med deler av ukepressen er det imidlertid annerledes. I andre land, eksempelvis England, er en slik betalingspraksis svært vanlig.

Men da dreier det seg vanligvis om celebriteter av internasjonal rang, ikke om en ukjent debutant.

Selv i en superstjernesammenheng er 250 000 kroner et meget høyt beløp.

Og skal vi tro agent Betts' uttalelser til Expressen, kan beløpet bli enda høyere. Han har nemlig satt i gang en budrunde for dem som er interessert i å blakke seg på et intervju med Stokke. En periode lå det høyeste budet på 18000 pund. Nå er det imidlertid oppe i 20000.

Skal godkjennes

I kravene til Betts og Stokke heter det videre at pengene skal betales før intervjuet gjøres og at intervjuet skal godkjennes før det går i trykken. Til gjengjeld er Stokkes munn lukket for all annen presse i tre uker etter at intervjuet gjøres.

- Vi skriver en kontrakt og Lisa kommer ikke til å åpne munnen for noen andre.

Verken Betts eller Stokke var i går tilgjengelig for kommentar. Men Expressens London-baserte journalist Jennifer Wegerup hevder at hun har Betts' kontraktskrav på tape. Lisa Stokkes mor, Judith Stokke, ville i går kveld ikke kommentere pengekravet overfor Dagbladet.

Görel Hanser, som er Bjørn Ulvaeus' og Benny Anderssons pressemedarbeider, ser ikke positivt på pengekravet.

Dagbladet ringte i går kveld Lisa Stokkes mobilnummer, uten at det lå inne noen beskjed på svareren om at «denne tjenesten koster 250000 kroner».

UBLU KRAV: Lisa Stokke og hennes agent krever store penger for å la seg intervjue bare en måned ettr at Lisa Stokke kom inn i rampelyset gjennom hovedrollen i 'Mamma Mia!'-musikalen i Norge.