Krever 46 millioner av Nerdrum

Egentlig skulle de presentere Nerdrum som «verdenskunstner».

TILBAKE I RETTEN: Odd Nerdrum var i går i Larvik tingrett i et rettsmøte om arresten som er tatt i hans Stavern-gård, der kunstneren i mange år har arbeidet sammen med kunststudenter. Dette bildet er tatt i hans atelier i Oslo. Foto: AGNETE BRUN/Dagbladet
TILBAKE I RETTEN: Odd Nerdrum var i går i Larvik tingrett i et rettsmøte om arresten som er tatt i hans Stavern-gård, der kunstneren i mange år har arbeidet sammen med kunststudenter. Dette bildet er tatt i hans atelier i Oslo. Foto: AGNETE BRUN/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Maleren Odd Nerdrum (67) møtte i går sine tidligere samarbeidspartnere i The Nerdrum Institute i Larvik tingrett. Der krevde Nerdrums advokat at arresten som er tatt i hans gård i Stavern, blir opphevet.

Samtidig kom det fram at instituttet krever 46 millioner av Odd Nerdrum som erstatning for at han har brutt samarbeidet med dem, skriver Dagens Næringsliv i dag.

Rettsmøtet ble ikke ferdig, og fortsetter mandag, får Dagbladet opplyst av Larvik tingrett.

Avbrøt For to år siden var planen at The Nerdrum Institute, med tidligere nasjonalmuseumsdirektør Allis Helleland i spissen, skulle selge og formidle Nerdrum-malerier og «presentere Nerdrum som en av de store verdenskunstnerne i det 20. og 21. århundre», som det sto i en mail fra Helleland til Nerdrum, ifølge DNs gjengivelse av rettsmøtet i går.

Men kunstneren synes ikke det skjedde stort, og avbrøt samarbeidet som opprinnelig var ment å skulle vare i ti år. Helleland hevder på sin side at man må forvente at slikt arbeid tar lang tid.

Det er i påvente av at erstatningssaken skal opp, at tingretten har tatt arrest i Røvik gård i Stavern.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer