- Krever 72 000 000 000 000 dollar

NME: - Limewire saksøkt for mer penger enn det finnes i verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Limewire var et verdens mest brukte programmer for ulovlig nedlasting av musikk, før det ble stengt i 2010 etter en fire år lang rettsstrid med den amerikanske platebransjen.

72 000 000 000 000 Men RIAA, de amerikanske plateselskapenes bransjeorganisasjon, er fortsatt ikke ferdige med Limewire, og den totale summen Limewire er skyldig er ennå ikke fastsatt av retten.   

Nettstedet NME skriver i dag at RIAA krever Limewire for 72 trillioner dollar (tilsvarende «norske» billioner), og henviser til en artikkel skrevet av Computerworld i mars 2011.

- Absurd Grunnen til at beløpet er så stort er i følge Computerworld at RIAA krever 150 000 dollar for hver nedlastning av de rundt 11 000 sangene som var tilgjengelig gjennom Limewire. Kimba Wood, dommer i saken, mener kravet er absurd.

«Et beløp basert på RIAAs kalkulasjoner vil være større enn hva hele musikkindustrien har tjent siden Edison (Thomas, journ. anm) oppfant fonografen i 1877» skriver Wood i saksdokumentene.

Hvor summen 72 trillioner kommer fra vet derimot ikke kilden NME referer til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer