- Krever å bli hørt

BERGEN (Dagbladet): Stadig flere nordmenn sliter med hørselsproblemer, men TV-kanalene vil ikke bruke store ressurser på mer teksting av programmer. - Tilbudet er elendig, mener Hørselshemmedes Landsforbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TV2s nyhetssendinger går i stor grad direkte, men det vil ikke bli gjort noe forsøk på simultanoversettelse av direkteinnslag, verken i nyheter eller andre aktualitetsprogrammer. I dag tekster den kommersielle kanalen bare utenlandske produksjoner. Heller ikke ferdigproduserte dokumentarprogrammer vil bli tekstet. - Vi vil prioritere å få i gang teksting av journalistenes ferdiglagde innslag i nyhetene. Vår It-avdeling håper å få til dette i løpet av neste år, men vi er ikke innstilt på å bruke store ressurser til dette formålet, sier informasjonssjef Rune Indrøy i TV2.

Ny teknologi

Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) er heller ikke fornøyd med NRKs arbeid med teksting. Redaksjonssjef Rolleiv Solholm i NRK Tekst-tv sier at de har en teknologi under utvikling ved Sintef i Trondheim som skal gi muligheter for talegjenkjenning slik at teksten kommer samtidig med talen på skjermen. - Dette prosjektet skal være klart til bruk innen utgangen av år 2000, sier Solholm. Generalsekretær Johan-Martin Leikvoll i HLF mener NRK og TV2 må kunne nyttiggjøre seg allerede tilgjengelig teknologi som er i bruk i Sverige og England. - De hørselshemmede vil i første omgang bli lykkelige om nyhets- og debattprogrammer blir tekstet. I dag blir våre medlemmer i stor grad forhindret fra å følge den daglige samfunnsdebatten. Tilbudet er elendig, sier Leikvoll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer