- SINNSSYKE TALL: Marianne Kleven, forbundsleder i Norske Filmregissører, omtaler tallet på nordmenn som abonnerer på strømmetjenesten Netflix for «sinnssyke tall».
Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet
- SINNSSYKE TALL: Marianne Kleven, forbundsleder i Norske Filmregissører, omtaler tallet på nordmenn som abonnerer på strømmetjenesten Netflix for «sinnssyke tall». Foto: Anders Grønneberg/ DagbladetVis mer

Krever at Netflix må investere mer i norsk filmbransje

Omsetter trolig for 642 millioner kroner i Norge.

Strømmegiganten Netflix omsetter trolig for rundt 650 millioner kroner i året i Norge. Norske filmregissører krever at de som tjener penger på å distribuere film, som Netflix, må reinvestere en viss prosent av omsetningen sin i nytt innhold, skriver Klassekampen.

På bare to og et halvt år har strømmetjenesten Netflix snudd opp ned på det norske filmmarkedet. 1,2 millioner nordmenn har nå tilgang til tjenesten, ifølge en ny undersøkelse.

Hvis vi legger tall fra TNS Gallup til grunn, tjener Netflix om lag 642 millioner kroner i året på norske kunder.

- Dette er ganske sinnssyke tall, og de underbygger at Netflix absolutt må investere enda mer i norsk filmbransje, sier Marianne Kleven, forbundsleder i Norske filmregissører.

Netflix har inngått avtaler med flere distributører om å vise norske filmer. Når selskapet kjøper og bruker nasjonalt innhold, må det også bidra til at det blir laget nye norske filmer og TV-serier, mener Kleven.

- Jeg tror de som bruker Netflix i Norge, har lyst på norsk innhold, sier forbundslederen.

Netflix har så langt bladd opp for én norsk produksjon: For sesong tre av «Lilyhammer» betalte selskapet 96 millioner kroner. I en TNS Gallup-undersøkelse fra i fjor oppgir 30 prosent av norske husstander at de abonnerer på Netflix. Det tilsvarer 677.700 husstander.

(NTB)