Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Krever bedre filmutdanning

Filmbransjen er sterkt misfornøyd med regjeringens manglende satsing på filmutdannelse.

REISER BUST: Filmbransjen reiser bust. —For å kunne utfordre filmmiljøet og lage dristigere filmer, må filmutdannelsen i Norge heves, sier Erik Poppe - her sammen med Harald Rosenløw Eeg. Foto: Nina Hansen
REISER BUST: Filmbransjen reiser bust. —For å kunne utfordre filmmiljøet og lage dristigere filmer, må filmutdannelsen i Norge heves, sier Erik Poppe - her sammen med Harald Rosenløw Eeg. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Den norske film- og TV-bransjen ser med bekymring på at Den norske filmskolen ikke har de ressurser til å møte faglige utfordringer.

- Det haster å få rettet opp i dette, sier en rekke profilerte bransjefolk.

Mer vitalitet I 1993 besluttet Stortinget, etter langvarig sterkt påtrykk fra bransjen, at Norge skulle opprette en filmskole på høyeste nivå. I 1997 ble Den norske filmskolen etablert på Lillehammer.

- Vi trenger mer vitalitet og sprengkraft inn i filmbransjen, sier regissør Erik Poppe.

Sammen med filmbransjekolleger som Agnete Håland, Leif Holst Jensen, John M. Jacobsen, Synnøve Hørsdal, Ragna Lindbo, Ståle Stein Berg og Axel Helgeland krever de snarlig handling.

Kunsthøyskole I oppropet krever de at Filmskolen gis særskilte ressurser til å utvikle et masterstudium innen audiovisuell produksjon, og til å etablere den etter- og videreutdanning som Stortinget har vedtatt.

Dessuten må Den norske filmskolen gis status som kunsthøyskole, heter det i oppropet.

- Skal vi være på høyde med de andre europeiske landene, må de ansvarlige komme på banen, sier Poppe.

Kravet er rettet mot kunnskapsminister Kristin Halvorsen og kulturminister Anniken Huitfeldt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!