Krever bilder fjernet fra Høstutstillingen

Missegeneral reagerer på sexfokus, og mener han blir framstilt som slibrig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Missegeneral Geir Killingland er rasende på fotograf Andrea Gjestvang og Høstutstillingen. Årsaken er bildene «Miss Norway I 2005» og «Miss Norway II 2004», som Killingland nå krever fjernet fra utstillingen.

- Høstustillingen ønsker å fokusere på sex og fremstiller blant annet dette bildet som fokus på kropp i stedet for holdingsskapende arbeid om riktig kosthold og antirøyke-arbeid som dette bildet egentlig handler om, skriver han i en pressemelding.

Sårende og støtende

Killingland - som selv er med på ett av bildene - hevder hverken han eller noen av de andre på bildet er blitt spurt om å være med i en slik kontekst.

- Bildet henger i et rom der temaet er sex, og der vi blir sidestilt med seksualitet, spisevegring og generelt kvinnefiendtlige holdninger. Der hører det ikke hjemme, sier han til Dagbladet.no.

Det ene bildet har tidligere vært på trykk i en reportasje i Dagbladets Magasinet, 12. februar i fjor, da under bildeteksten: «Strengt: Missesjef Geir Killingland (t.v.) og turnéleder Knut Yrving forteller Jenny Sinkaberg (18) og Linda Tollefjord (18) at Miss Norway må være røykfri. Jentene må fylle ut skjemaer om vekt og mål og livsambisjoner mens de sitter foran mennene i bikini».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer