Krever bok stoppet

Journalist Fredrik Virtanen varsler søksmål mot norsk forlag etter «grovt ærekrenkende» bokutgivelse. - Vi trekker ikke boka, svarer forlaget.

RISIKERER FENGSEL: Forlaget som skulle gi ut «Alt som var mitt» i Sverige, trakk seg etter en juridisk vurdering. Nå kreves den norske utgivelsen stanset. Foto: Nina Hansen
RISIKERER FENGSEL: Forlaget som skulle gi ut «Alt som var mitt» i Sverige, trakk seg etter en juridisk vurdering. Nå kreves den norske utgivelsen stanset. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I desember i fjor ble spaltist og skuespiller Cissi Wallin dømt for grove ærekrenkelser i Stockholms tingrett, etter at hun offentlig framsatte voldtektsanklager mot mediepersonlighet og journalist Fredrik Virtanen i 2017.

Virtanen har hele veien avvist alle anklager. Ifølge Expressen ble dommen mot Wallin anket av begge parter - av Wallin fordi hun ønsket å bli frifunnet, og av Virtanen fordi han ønsket en høyere erstatningssum

Nå gjentar hun anklagene i boka «Alt som var mitt», som hun i Sverige gir ut på eget forlag. Forlaget som etter planen skulle stå for utgivelsen, trakk seg etter en juridisk vurdering om at Wallin risikerer fengselsstraff dersom boka ble gitt ut.

- Jeg tar det som det kommer, må jeg sone, så gjør jeg det, sa Wallin til Dagbladet i slutten av august.

Bekrefter varsel

I Norge gis boka ut av Memo forlag. Nå krever Virtanen, via sin norske advokat Carl Bore, at utgivelsen trekkes.

- Jeg bekrefter at det er sendt søksmålsvarsel til Memo forlag, forlagsredaktør, daglig leder og Wallin om at boka er injurierende og må trekkes innen ei uke med en offentlig beklagelse. De svarer på sine Instagram-profiler at boka ikke trekkes, sier Bore til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer