Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Krever erstatning

Ariel Sharons besøk i Molde midt under jazzfestivalen har ført til mye ekstra arbeid og store kostnader for arrangøren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet): Festivalsjef Jan Ole Otnæs er helt klar på at de vil kreve erstatning av Kjell Magne Bondevik og regjeringen.

- Det er klart vi vil kreve erstatning. Nå får vi masse ekstra kostnader vi ikke har regnet med, og det er ikke vår skyld at vi må bruke mer penger, sier Jan Ole Otnæs.

Hektisk

Festivalsjefen har hatt ei svært hektisk uke. De siste dagene har dreid seg lite om musikk og mye om den israelske statsministeren. Besøket har ført til mye ekstraarbeid.

- Ja, flyplassen blir jo stengt, og vi har måtte ombooke mange musikere til fly på tirsdag. 20 stykker som skulle komme seint tirsdag, må nå fly til Kristiansund og så ta buss. Det er ikke slik vi ønsker å behandle musikerne våre.

Uro

To demonstrasjoner er foreløpig varslet, og sikkerhetsoppbudet i byen blir enormt. Jazzsjefen sier de har fått forsikring om at politiet ikke skal være bevæpnet inne i sentrum, men Sharons egen sikkerhetsstyrke vet de ingenting om. Alt snakket om politi, terror og bråk skaper uro i byen.

- Folk kommer bort til meg hvor enn jeg går og lurer på hva som kommer til å skje. De er redde og usikre på hvordan festivalen blir i år, forteller Otnæs til Dagbladet.

Han håper inderlig at festivalen skal gå sin gang og at folket får nyte festivaluka - «den eneste bra uka her», ifølge lokale jazzfans - men nattesøvnen har det vært dårlig med.

- Vi trengte virkelig ikke dette. Og jeg spør meg selv hvorfor Bondevik må få Sharon hit akkurat midt under festivalen. Det er unødvendig å skape så mange problemer for folk. Men vi skal klare dette, sier Jan Ole Otnæs.

TRAVLE DAGER: Årets festival var på plass og alt var klart, inntil Ariel Sharon meldte sin ankomst til Molde. - Vi har godt samarbeid med en av gruppene som skal demonstrere, men frykter andre som kan dukke opp. Vi må selvfølgelig bruke mye mer ressurser på sikkerheten i byen, sier festivalsjef Jan Ole Otnæs. <!--FOTO-->