Krever forklaring etter terror-somling: - Vi må kunne stole på NRK

Mener allmennkringkasteren var for sein med å melde om terroren i Paris, og ber statskanalen lære av TV 2.

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NRK har måtte tåle skarp kritikk for å ha somlet med dekninga av terroren i Paris fredag kveld.

Mens TV 2 gikk direkte inn til hendelsene på Nyhetskanalen klokka 22.30, startet NRK direktesending først med Kveldsnytt klokka 23.10, og sendte blant annet dansk krim før ekstrasendingen startet 00.20.

I Dagbladet på mandag ble NRKs dekning de første terrortimene omtalt som «uten ryggrad» av mediefolk. Tirsdag ytrer også politikerne bekymring: Arbeiderpartiet krever nå en forklaring på hva som gikk galt.

- Fredag var det tydelig at TV 2 tok sitt allmennkringkasteransvar på alvor og rapporterte direkte fra terroren. Jeg vil gjerne ha en forklaring fra NRK på hvorfor det tok så lang tid for dem å gjøre det samme, sier Arild Grande (Ap) til Dagbladet.

For seint på ballen Grande roser TV 2 for å ha droppet reklamepauser og umiddelbart prioritert sitt ansvar om å informere befolkningen. Han minner NRK om deres særskilte plikt til å kunne informere det norske folk umiddelbart ved krisesituasjoner.

- Vi må kunne stole på at NRK er til stede umiddelbart når noe skjer, og det har vært en del hendelser nå hvor de er for seint på ballen. Det er viktig at NRK kommer med en forklaring på hvorfor, og en forsikring om at man prioriterer å være først med viktige hendelser, sier han videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer