Kultursektoren raser:

Krever gjenåpning: - Nå er det nok

Flere av landets konsertarrangører har sendt et brev til myndighetene hvor de krever en dato for gjenåpning av kulturlivet.

TETT: Valgvakene og journalister har fått mye kritikk for å stått for tett på valgdagen. Kultursektoren mener de lider unødvendig under strenge restriksjoner. Her fra Høyres valgvake. Foto:Lars Eivind Bones / Dagbladet
TETT: Valgvakene og journalister har fått mye kritikk for å stått for tett på valgdagen. Kultursektoren mener de lider unødvendig under strenge restriksjoner. Her fra Høyres valgvake. Foto:Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Reaksjonene var mange og sterke etter bilder av klemming og tett jubel fra de politiske partienes valgvaker.

Bildene har fått kulturbransjen til å rase da de står i sterk kontrast til de strenge restriksjonene som påvirker sektoren. Nå har flere av landets konserthus fått nok. I et felles brev til myndighetene krever de nå en klar gjenåpningsdato.

- Vi har hatt uforutsigbarhet siden mars 2020. Resten av landet åpnes opp og kulturfeltet fortsetter å blø. Vi har vært de siste som har fått lettelser hver eneste gang det har blitt lettet, og de første som har blitt stengt ned igjen når smitten har gått opp. Vi finner oss rett og slett ikke i dette lenger, står det blant annet i brevet.

Brevet er signert Oslo Konserthus, Olavshallen, Grieghallen, Stormen Konserthus Bodø, Ibsenhuset, Drammen Scener, Rockefeller/Sentrum/John Dee, Ole Bull Huset, Folketeateret, Chat Noir Chateau Neuf, Stavanger Konserthus.

Brevet er sendt til statsminister Erna Solberg, helse- og omsorgsminister Bent Høie, kultur- og likestillingsminister Abid Raja. I tillegg er det sendt i kopi til Anette Trettebergstuen (Ap), Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) og Freddy A. Øvstegård (SV).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer