Krever mobbestopp i TV2

Kronprinsesse Mette-Marits far, Sven O. Høiby, føler seg mobbet i «Torsdagsklubben» på TV2. Gjennom advokater krever han nå erstatning og at kanalen forplikter seg til å gi ham bare positiv omtale i framtida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå skal kjendisadvokat Harald Stabell løse floka.

Høiby vil trekke seg fra fiskeprogrammet som Per Ståle Lønning har laget med Høiby i en av hovedrollene. Men det bryr ikke TV2 seg om.

  • Øyeblikkelig stans i det Høiby oppfatter som ensidig negativ framstilling i alle sammenhenger på TV.
  • Et mindre pengebeløp i erstatning for omtalene i «Torsdagsklubben».

Dette er hovedinnholdet i kravbrevet fra Høiby, formidlet gjennom advokat Lars Hoven i Kristiansand.

Dersom TV2 godtar kravene vil det bety at Høiby utelukkende skal få positiv omtale i åra som kommer.

Men advokat Hoven kommer ikke til å føre saken videre for Høiby. Hoven trakk seg i går som Høibys advokat etter en ukes tjeneste og overlot isteden jobben til kjendisadvokat Harald Stabell i Oslo.

- Jeg er forretningsadvokat. Dette var ikke en sak innen mitt arbeidsfelt, forklarer Lars Hoven.

Får ingen avtale

- Ingen seriøs TV-kanal eller redaktør ville vurdere et slikt krav eller gå inn på en slik forhandling, sier TV2s sjefredaktør Kåre Valebrokk til Dagbladet.

Heller ikke erstatningsbeløp kommer på tale.

- «Torsdagsklubben» har ingenting å erstatte, mener Valebrokk, som ikke tror at saken ender i rettssalen.

Sven O. Høiby ble sammen med sin daværende samboer invitert med til Mauritius da TV2 og Per Ståle Lønning skulle lage ett av fire program til fredagsserien «Den store fisketuren».

På bildene fra Mauritius er det smil og lutter glede. Men Dagbladet får bekreftet fra flere hold i og utenfor TV2 at de første uoverensstemmelsene mellom Høiby og TV2-teamet startet allerede på sydhavsøya.

Etterpå har det blitt verre og verre.

Varsom Per Ståle

Dette til tross for at Per Ståle Lønning sist mandag gikk ut i pressen med full støtte til Høiby og ba «Torsdagsklubben» slutte med mobbingen av kronprinsessens far.

Per Ståle Lønning er varsom når han karakteriserer sin opplevelse av problemene som har oppstått.

- Jeg har laget ferdig programmet, og det er levert videre fra min hånd. Jeg har full tillit til at TV2-ledelsen vurderer riktig når det gjelder avgjørelsen om at programmet skal sendes, sier Per Ståle Lønning.

- Programmet fra Mauritius er et hyggelig program der også Sven O. Høiby behandles positivt, sier Lønning.

«Den store fisketuren» har premiere på TV2 fredag 26. april. Programmene er tatt opp på Catalina Island i USA, i Zimbabwe, på Mauritius og i Australia.

Men seint torsdag kveld avviklet Sven O. Høiby kontakten med sin eneste støttespiller i TV2.

Ved 23-tida ringte han til Lønning privat og forlangte det planlagte programmet fjernet fra sendeplanen. Deretter ringte han pressen og offentliggjorde sitt krav der.

Høiby ville trekke seg fra hele programserien fordi han føler seg mobbet av et annet TV2-program, «Torsdagsklubben».

Men TV-kanalen ignorerer Høibys utspill og krav - og viser til en kontrakt de allerede har med Høiby om medvirkning til programmet. Kanalen sender programmet som planlagt fredag 3. mai.

- Vi kommer ikke til å endre den avgjørelsen. Høiby har ingen mulighet til å trekke seg fra kontrakten nå, sier TV2s konserndirektør Rune Indrøy.

TV2 mottok forrige fredag et brev på faks fra Høibys avtroppede advokat Lars Hoven, der han på vegne av klienten krever økonomisk erstatning etter at Høiby flere uker på rad er blitt utsatt for harselas i TV2s «Torsdagsklubben». Særlig er det utspill fra Otto Jespersen som har falt Høiby tungt for brystet.

Løser saken

Men kravet er ikke stort, bekrefter TV2. Nå er det advokat Harald Stabell som tar saken videre:

- Jeg er overbevist om at vi skal klare å løse denne saken mellom Sven O. Høiby og TV2 på en god måte utenfor rettsapparatet. Der har en slik sak ingenting å gjøre, sier Harald Stabell.

- Hva synes du selv om «Torsdagsklubben»?

- Jeg har sett de to siste programmene, etter at kollega Steinar Wiik Sørvik var med. Jeg er enig med aviskritikerne: Otto Jespersen er bra, Thomas Giertsen har mer russehumor og holder ikke helt. Otto Jespersen er faglig god, og jeg mener at de som stikker hodet fram, også må tåle en trøkk fra ham. Det går nok en grense et sted, og det har jeg diskutert med Kåre Valebrokk og Sven O. Høiby i dag. Vi har en god dialog og skal klare å løse denne saken rett over helga, sier Harald Stabell.

  • Dagbladet lyktes ikke i å komme i kontakt med Sven O. Høiby.
VISES UANSETT: Dette bildet får du se på TV2 fredag 3. mai. Selv om Sven O. Høiby ønsker å få stoppet underholdningsprogrammet med Per Ståle Lønning, Synnøve Svabø og Nils Gunnar Lie.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer