Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Krever Nettby-profiler slettet

Datatilsynet krever profilene fra det nedlagte nettstedet slettet. VG mener Nettby er en kulturskatt og vil bevare informasjonen.

KRITIKKVERDIG: Direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet mener det er kritikkverdig at at VG ikke har informert brukerne om at de fortsatt sitter på informasjonen om dem. Foto: Lise Åserud/Scanpix
KRITIKKVERDIG: Direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet mener det er kritikkverdig at at VG ikke har informert brukerne om at de fortsatt sitter på informasjonen om dem. Foto: Lise Åserud/Scanpix Vis mer

- Dette er alvorlig ut fra personvernhensyn. Brukerne skal ha kontroll på informasjonen om seg selv, sier direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet til Aftenposten.

- Når et nettsted er nedlagt, skal opplysningene slettes, sier han.

Datatilsynet mener det er kritikkverdig at VG ikke har informert brukerne om at de fortsatt sitter på informasjonen om dem.

- Det er viktig å slå fast et prinsipp på dette området, sier Thon.

NEDLAGT: Nettby.no ble nedlagt med virkning fra første januar i år. Foto: Aleksander Andersen/Scanpix
NEDLAGT: Nettby.no ble nedlagt med virkning fra første januar i år. Foto: Aleksander Andersen/Scanpix Vis mer

VG ønsker på sin side å bevare Nettby for ettertiden.

- Jeg forstår ikke hvorfor Datatilsynet har hastverk. Vi er i dialog med Nasjonalbiblioteket om å bevare denne kulturskatten, sier redaktør for digitale produkter Espen Egil Hansen i VG.

- Nettby gir et unikt bilde på hvordan internett endret en hel generasjon. Det er helt uforståelig at Datatilsynet vil kaste det vekk, sier Hansen.

KULTURSKATT: Espen Egil Hansen i VG vil bevare Nettby for ettertiden.
KULTURSKATT: Espen Egil Hansen i VG vil bevare Nettby for ettertiden. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media