Krever plan for Hurtigrute-filmfest

Utålmodig Trond Giske vil ha svar innen 1. juli.

Kulturminister Trond Giske er misfornøyd med arbeidet som er gjort for å få til en filmfestival på Hurtigruten.
Foto: Morten Holm / SCANPIX.
Kulturminister Trond Giske er misfornøyd med arbeidet som er gjort for å få til en filmfestival på Hurtigruten. Foto: Morten Holm / SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| TRONDHEIM (Dagbladet): Kulturministeren mener det har vært alt for dårlig fremdrift i arbeidet med en filmfestival på Hurtigruten. I et brev krever Kulturdepartementet å få en realistisk fremdriftsplan innen 1. juli.

-Jeg begynner å bli utålmodig. Diskusjonen mellom de ulike aktørene har tatt vel lang tid, sier kulturminister Trond Giske til Dagbladet.

Det har vært mange skjær i sjøen for den flytende filmfesten, som står i fare for å grunnstøte før den er kommet i gang.

I januar bevilget Kulturdepartementet en halv million kroner til Trondheim internasjonale filmfestival Kosmorama, for at de skulle etablere selskapet som skal drive den nye festivalen. Det er ikke gjort.

Filmfestivalen med arbeidstittelen Norwave Filmfestival, skulle først sjøsettes i mars i år. Så ble den utsatt til i høst og nå er det klart at den tidligst kan bli arrangert i mars neste år.

- Vi har brukt så mye tid på dette at hvis det ikke skjer noe nå, så er vi ikke med lenger, sa Kosmorama-sjef Ola Lund Renolen til Dagbladet onsdag.

Krever planHan er blitt enig med skuespiller Gørild Mauseth og hennes italienske ektemann Tommaso Mottola, som fikk ideen til festivalen, om at deres selskap skal ha ansvaret for arrangementet. Men kan departementets midler gå til dette selskapet? 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer