KRAVSTOR? Iggy & the Stooges krever ingen griser backstage på Øya. Syv dverger,derimot, det vil de ha. Foto: Tor Arne Dalsnes/ Dagbladet.
KRAVSTOR? Iggy & the Stooges krever ingen griser backstage på Øya. Syv dverger,derimot, det vil de ha. Foto: Tor Arne Dalsnes/ Dagbladet.Vis mer

Krever syv dverger backstage

Iggy & the Stooges på Øya.

||| (Dagbladet): Alle band har en liste over krav og ønsker, en såkalt rider, som de sender ut til stedene hvor de skal spille konsert.

I kveld står Iggy Pop sammen The Stooges på Øya-scenen i Middelalderparken - og han har med seg noen ganske så spesielle og hysterisk morsomt formulerte krav til backstageoppvartning i bagasjen.

Bob Hope-imitator
Blant tradisjonelle ønsker som te, vann og øl i kjøleskapet, befinner det seg ønsker om lesestoff og annen backstageunderholdning.

«En engelskspråklig avis. Gjerne New York Times, Miami Herald eller The Guardian (favoritten min). Eller en utgave av USA Today med en artikkel som handler om morbid overervektige folk. Kjempefestlig!»

«En person utkledt som Bob Hope, som gjør Bob Hope-etterligninger og forteller alle de hysterisk morsomme Bob Hope-vitsene om Hollywood og Bing Crosby.»

Askepott?
Om bandet ikke får Bob Hope-imitatoren sin, sikter de litt lavere.

«Hvis ikke vil vi ha syv dverger, utkledd slik som dvergene i den fantastiske Walt Disney-filmen som handler om den dama som sover i hundre år etter å ha bitt i en giftig dverg, eller etter å ha stukket fingeren sin på et skarpt eple eller noe. Hva var det filmen het? Var det «Askepott»? Det er selvfølgelig akseptabelt med høyere folk også. Holdningen er viktigere enn høyden her. Og ikke glem de spisse hattene.»

- Dette synes vi var hysterisk morsom lesning, men alle forstår jo at dette ikke er helt seriøst ment. De har ingen dverger backstage, for å si det sånn, sier pressesjef på Øya-festivalen, Jonas Prangerød, til Dagbladet.

Strekker seg langt
Hele rideren kan leses her.

Det er imidlertid ikke bare ønskene som er utradisjonelle. Lengden på dokumentet, 18 sider, er også ikke helt vanlig.

- Men på slutten av den sinnsykt lange rideren har de skrevet en oppsummering hvor de egentlige ønskene deres kommer frem, sier Prangerød.

Han forklarer at selv om de ikke har invilget ønsket om en Bob Hope-imitator eller syv dverger backstage, strekker de seg langt for å oppfylle artistenes ønsker.

- Rideren er et utkast, og så diskuterer vi oss frem til den pakken som vi er istand til å levere.