Krever tilbake filmstøtte

Nordisk Film & TV Fond har tatt ut forliksklage mot produsentene av tegnefilmen «Drengen og draugen». Fondet vil ha tilbake støtten det bevilget til det havarerte filmprosjektet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Drengen og draugen»

- Jeg skjønner ikke hva de vil oppnå med dette. Det finnes ingen penger igjen i dette prosjektet, det er da avklart en gang for alle, sier Inge Tenvik, en av produsentene i selskapet Regionalfilm.

Men uansett hva Tenvik sier: «Drengen og draugen» blir ikke begravd og strødd sand på, slik det så ut til etter at Norsk Filminstitutt i juni bestemte seg for ikke å gå til sak mot Regionalfilm.

«Alle hadde ansvar»

Nordisk Film & TV Fond er uenig i denne avgjørelsen og sterkt kritisk til måten Filminstituttet har behandlet saken på. Fondet påstår at instituttet allerede i 1995 påtok seg hovedansvaret for å undersøke hva som hadde gått galt med filmprosjektet. Først etter presseomtale i 1997 ble gransking igangsatt.

- Det var mange offentlige bidragsytere til denne filmen og alle har hatt et selvstendig ansvar for å følge opp sine bevilgninger. Alle disse må også beklage at det har tatt fryktelig lang tid, sier styreleder Gunnar Johan Løvvik i Filminstituttet.

Vurderer anmeldelse

For lang tid tok det: Da den sterkt kritiske granskingsrapporten ble behandlet av Løvvik og styret i juni i år, ble konklusjonen at saken var foreldet - og dermed ikke kunne forfølges rettslig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer