KOMMENTARER

KrF fusker seg til folkelig støtte

Kontantstøtten er ikke et folkekrav. KrF bør slutte å forgifte debatten med populistiske argumenter.

TRER STØTTENDE TIL: KrF-leder Knut Arild Hareide rykket ut til forsvar for partikollega Hans Olav Syversen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TRER STØTTENDE TIL: KrF-leder Knut Arild Hareide rykket ut til forsvar for partikollega Hans Olav Syversen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det er selveste partilederen, Knut Arild Hareide, som kler på seg rustningen når KrF skal forsvare kollega og finanspolitiker Hans Olav Syversen, etter at jeg kritiserte ham for et utsagn om kontantstøtten denne uka.

Hareide sparer ikke på kruttet, og sender en rekke skjellsord i min retning: Jeg er både ufin og uetterrettelig, argumentasjonen min er urettferdig og feilslått.

Min forbrytelse er at jeg har påpekt at Syversen og KrFs har begynt å bruke populistisk argumentasjon til støtte for kontantstøtten. Dette sa Syversen i Stortinget mandag:

«I eliten er kanskje ikke kontantstøtten noen vinner. Men befolkningen ser verdien av den. Over 60 prosent tar ut kontantstøtte for deler av den tiden den gjelder for.»

Som jeg påpekte i min første kommentar om dette, sklir dette rett inn i en fersk og anerkjent definisjon av begrepet populisme av den tyske professoren i politisk teori ved Princeton University, Jan-Werner Müller. Den går omtrent slik: Populismen framstiller seg ikke som én av mange meninger som kjemper om definisjonsmakten i samfunnet. Den hevder å representere folkeviljen, ofte mot en elite som styrer på tvers av folkets ønsker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer