DEBATT

Debatt: Abortkampen

KrF har seilt under falskt flagg altfor lenge

Denne regjeringa prioriterer konservative tankesett foran enkeltindividets rett til frihet.

DEMONSTRASJONER: 17. november i fjor var det demonstrasjoner i 33 norske byer mot en endring i abortloven. Bildet er fra markeringen foran Stortinget i Oslo. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
DEMONSTRASJONER: 17. november i fjor var det demonstrasjoner i 33 norske byer mot en endring i abortloven. Bildet er fra markeringen foran Stortinget i Oslo. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Debatten i høst raste om «sorteringsamfunnet» og «downs-paragraf». At KrF nå har fått gjennomslag for fosterreduksjon i regjeringsforhandlingene viser at dette, når det kommer til stykket, hele tida har handlet om å finne en måte å innskrenke abortloven på.

I fjor raste debatten om det såkalte «sorteringssamfunnet» i media. Den gangen ble et potensielt inngrep i kvinners råderett bortforklart av Erna Solberg om at det handlet om å forsvare mennesker med nedsatt funksjonsevne og hvordan samfunnet ser på dem. At KrF har fått gjennomslag for å innskrenke retten til tvillingabort viser at debatten om et «sorteringssamfunn» aldri handlet om disse menneskene.

Dette har hele tida handlet om at enkelte politikere mener at kvinners råderett over egen kropp egner seg som et forhandlingskort i et politisk maktspill. Dette gir mening dersom vi åpner programmet til KrF, for partiet har nemlig en «nullvisjon for antall aborter». På den måten er alle mulige innskrenkninger av kvinners selvbestemmelse en seier for dem.

Vi var mange som samlet oss mot Solberg og KrFs angrep mot abortloven i 2018. Overalt i landet har folk vist at de ikke ønsker en innskrenkning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer