DEBATT

Debatt: KrF-veivalg

KrF, nei takk!

For oss som ønsker oss en sekulær skole og en livssynsnøytral stat i et livssynsåpent samfunn vil et samarbeid mellom Arbeiderpartiet og KrF bli for dyrt.

I MIDTEN: Vi kan si mye om Kristelig Folkeparti, men forhandle om regjeringsmakt, det kan de, skriver innsenderen. Her Knut Arild Hareide, som skal velge samarbeidspartner, Høyre eller Arbeiderpartiet. Foto: NTB Scanpix
I MIDTEN: Vi kan si mye om Kristelig Folkeparti, men forhandle om regjeringsmakt, det kan de, skriver innsenderen. Her Knut Arild Hareide, som skal velge samarbeidspartner, Høyre eller Arbeiderpartiet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Som Arbeiderparti-medlem og humanist er det ikke til å stikke under en stol at jeg ser med bekymring på de forsøkene på flørt fra partiets ledelse i retning av Kristelig Folkeparti de siste åra. Dette har toppet seg med Hadia Tajiks utspill sammen med nestlederne i de rødgrønne partiene i vår og Støres omfavnelse av KrF i forbindelse med Hareides retningsvalg nå i høst.

Det er mye som er positivt ved Kristelig Folkeparti sin politikk sett med Arbeiderparti-briller, og det er ikke vanskelig å finne saker en er enige om.

Samtidig er det utvilsomt slik at noen ting må, og bør, ligge fast for et parti som skal være et folkeparti, et parti for hele folket. Politikken må da faktisk være til for hele folket og ha hele folket som utgangspunkt. Da kan ikke utgangspunktet være «at den kristne forankringen må på plass» slik KrF krever for at de skal kunne gå i regjering – da må vi heller takke nei om denne forankringen truer med å sette likebehandlingsprinsippene og livssynslikestillingen til side.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer