Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

KrFs demokrati

HVORFOR ET VERDIGRUNNLAG? Spørsmålet oppsummerer egentlig innlegget til Abid Q. Raja i Dagbladet 1. februar, hvor han polemiserer rundt KrFs bekjennelsesparagraf. For alle partier forplikter det ideologiske grunnlaget i utformingen av den konkrete politikken. KrF er et kristendemokratiske parti. Det er vår forpliktelse. Det kan være flere argumenter for at bekjennelsesparagrafen ikke er nødvendig for KrF. Partidemokrati har derimot valgt å beholde denne paragrafen fordi den er en styrke for KrF. Det er også viktig å se vår bekjennelsesparagraf i KrFs tradisjon og historie. Paragrafen sikrer at de som til enhver tid skal utforme og utøve vår politikk forplikter seg på definerte verdier. Det er et verdigrunnlag hvor vårt menneskesyn ser på alle mennesker som unike og likeverdige. Det er nestekjærlighet som sier hvordan vi skal møte våre medmennesker og det er et forvalteransvar som gir oss i oppgave å ta ansvar for skaperverket. Derfor arbeider KrF for et samfunn som er inkluderende, preget av toleranse, religionsfrihet, antidiskriminerende og dialog mellom ulike religioner.

KrF ER ET ÅPENT parti der hvem som helst kan både gi sin stemme og bli medlemmer. Men hos oss som i alle andre partier er det de partimessige demokratiske prosessene som avgjør hvem som får tillitsverv. Våre lover og vårt program ligger som premiss for partiets personvalg.

Vi er også glad for at folk med annen tro enn den kristne mener KrF står for en god politikk og gjerne vil være med på laget. Mange av dem har vi allerede som velgere.