DEBATT

Debatt: KrF og Pride

KrFs ministere og stortingsgruppe bør gå i pride-paraden

Oslos største feiring av mangfold finner snart sted gjennom Oslo Pride Parade. Der skal jeg gå sammen med KrFU, og det håper jeg alle KrFs ministere og hele stortingsgruppen også skal.

ET SAMFUNN MED PLASS TIL ALLE: KrFs ønske om et mangfoldig samfunn har vært hyppig brukt i debatten rundt abortloven, men gjelder også for minoritetsgrupper som opplever diskriminering på bakgrunn av hvilken hudfarge en har, hva en tror på eller hvem en elsker, skriver innsenderen. Her fra fjoråerts prideparade i Oslo. Foto: NTB scanpix
ET SAMFUNN MED PLASS TIL ALLE: KrFs ønske om et mangfoldig samfunn har vært hyppig brukt i debatten rundt abortloven, men gjelder også for minoritetsgrupper som opplever diskriminering på bakgrunn av hvilken hudfarge en har, hva en tror på eller hvem en elsker, skriver innsenderen. Her fra fjoråerts prideparade i Oslo. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Dessverre er det fremdeles, i 2019, helt nødvendig med en Pride-parade og politikerne som stiller opp og viser sin støtte til lesbiske, homofile og transpersoner.

Både i Norge og resten av verden blir homofile diskriminert, flere land forbyr likekjønnede ekteskap og i noen lande risikerer man dessuten dødsstraff for homofili. Enda verre er det for transpersoner mange steder.

Her i Norge er det dessverre fremdeles et problem at folk ikke tør komme ut av skapet. Det er flere som er redde for hvordan venner og familie vil reagere når de finner ut at en er homofil. Dette stigmaet må brytes ned – alle mennesker er like mye verdt og det skal ikke ha noe å si hvem du forelsker deg i. Pride er et viktig virkemiddel mot dette stigmaet.

Et viktig slagord for KrF har lenge vært «et samfunn med plass til alle». Og argumentet om at vi ønsker et mangfoldig samfunn har vært hyppig brukt i blant annet debatten rundt paragraf 2C i abortloven.

Men kampen for et mangfoldig samfunn handler ikke bare om mennesker med funksjonsnedsettelser eller sykdommer. Det handler også om å vise støtte til minoritetsgrupper som opplever diskriminering på bakgrunn av hvilken hudfarge en har, hva en tror på eller hvem en elsker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer