KrFs svanesang

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I DAGBLADET

14.8 moraliserer Hans Olav Tungesvik over Per Fugellis tidligere innlegg om KrFs allmenne elendighet. Det vesentlige ærend er tydeligvis å sette Fugelli i skammekroken, et kjært symbol i visse kretser.

For det er primært Fugellis form som faller Tungesvik tungt for brystet. Han bruker uttrykk som «usaklig og ukorrekt innlegg», «blotta for toleranse», «arrogant utskjelling», «infant åtak» og «raljerande innlegg.» Han moraliserer over at Fugelli er professor og derfor burde holde seg til visse regler for takt og tone i offentligheten. Takt og tone bestemt av hvem? Av den marginale delen av kristenfolket som sokner til KrF? Tungesviks retorikk er avslørende.

Den oser av overlærermentalitet, som jo ikke er noe ukjent trekk ved tvangspartiet KrF. Tonen er både refsende og straffende. Skam deg, Fugelli! Det er mulig at slik tale har god grobunn, kanskje særlig overfor kvinner, i Tungesviks parti. Men i en opplyst offentlighet, der folk som Fugelli er i stand til å bruke litterære virkemidler for å skape en frisk debatt, blir denne forstanderaktige gammelmannstonen dessverre bare komisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer