Krig i Oslo når Bond kommer

Du må være både blind og døv, hvis du er i Oslo-området fredag kveld - og ikke legger merke til at den nye filmen om James Bond har premiere.

En liksom-militær troppetransport skal rydde veien fra premieren i Oslo Spektrum til festsalen på Grand Hotell. Der kan drinkene fort bli både «shaken» og «stirred», for å holde oss til 007-språket.

For det er ikke beskjedne herrer med løpesedler som har fått jobben med å lage Bond-PR utenfor festhotellet: Karl Johans gate må stenges for trafikk mens et opptog av krig og action, dunder og brak markerer at 007 har landet på Oslo-kinoene.

500 på fest

Filmbyrået UIP har invitert 500 gjester - sponsorer, forretningsfolk, kjendiser - til VIP-behandling på premieren og nachspiel på Grand etterpå. Bond-piken Daphne Deckers og Desmond Llewelyn, som spiller Bonds supermekaniker «Q», kommer også - for å kaste glans over festlighetene.

Vanlige publikummere blir underholdt med et ti minutters stunt-show foran hver av de seks forestillingene på Oslo Spektrum. Salen tar fem tusen mennesker - men er ikke utsolgt ennå.

Laser

Oslo Kinematografers lillebrødre i nabokommunene har også premiere på «Tomorrow Never Dies» - og gjør sitt aller beste for at lokalbefolkningen skal merke dette.

Så skulle du se uforklarige fenomener over naboens tak, så er det ikke UFO'er - men fortsatt bare James Bond. Både i Akser og Bærum er det rigget opp laserkanoner, som skal lyse opp kveldshimmelen i anledning premierene.

007-traume
007-traume Vis mer

I den nye og private Kinoø1 i Bærum, som har sin første publikumsdag fredag, kommer det stuntmenn også. Og i Asker slår Trekanten Kino på PR-tromma med illusjonisten Roy Bjerke og skuespilleren Anders Hatlo - lansert som «Norges svar på Pierce Brosnan».

Redder verden

Alt dette for å gjøre ære på James Bond, altså - den britiske sjarmør og hemmelige agent, som denne gangen slåss mot en gal mediemogul som forsøker å overta styringa av kloden.

Det er sjelden noe mindre enn verdens framtid som står på spill, når 007 får oppdraget.

PR-SHOW: Den nye James Bond filmen, «Tomorrow Never Dies» med Pierce Brosnan i hovedrollen, lanseres med dunder og brak i Oslo. Her et bilde fra premieren i London.