Krig og fred og sånn

Det å offentlig rangere kvinner etter utseende er en uskikk.

I MORGEN SKAL tolv unge jenter vise seg fram på Rockefeller, for å få avgjort en gang for alle hvem av dem som er penest. Det er jentebladet Det Nye som arrangerer sin årlige Årets Ansikt-konkurranse. Navnet til tross; vi vet alle at du kan møte opp med tiårets ansikt, det hjelper lite, dersom det ikke er festet på en 173 cm lang fettfri kropp.

ET PAR MÅNEDER i forkant blir de pene tenåringsjentene brettet ut i bladet, sånn at du og jeg kan ringe inn og stemme på hvem vi liker best. Selvfølgelig får vi litt informasjon om dem også, for personligheten er jo viktig;

Helt siden hun var liten har Marna vært opptatt av klær og sminke. Derfor var det den naturligste ting i verden da hun begynte på hudpleielinja på videregående i Ålesund.

- Jeg liker å express meg sjøl, og har tenkt til å bli noe innen art eller architecture, sier 15 år gamle Charlotte, som altså har bodd litt i England.

Undertegnede holder en knapp på 16 år gamle Anette, som har litt modellerfaring fra før. Hun har nemlig vært avbildet i Per Heimlys magasin, Fjords.

- Det var en nifs start på karrieren. Vi var en gjeng som ble kledd opp i svarte klær og plassert rundt i en mørk skog.

Huff, det hørtes skummelt ut. Også med Per Heimly, da!

DET Å OFFENTLIG rangere kvinner etter utseende er en uskikk. Noe et blad som påberoper seg å stå på jentenes side, burde holde seg for gode for. Det har vært en del bråk rundt norske damekåringer i det siste, og missegeneral Geir Hamnes har klokelig holdt seg langt unna rampelyset en stund. Nå kan det hende han må på banen igjen. Tilfeldighetene har nemlig ført til at et grusomt paradoks kan utspille seg i Nigeria om et par måneder. Som vertskap for den internasjonale Miss World finalen, skal landet gjøre stas på verdens vakreste damer, samtidig som de planlegger å steine en av sine egne kvinner til døde. Hamnes er foreløpig avventende og sier til VG at han regner med at Miss World-organisasjonen vurderer å flytte showet dersom dødsdommen gjennomføres. Det er direkte skammelig om ikke de norske arrangørene med miss Kathrine i spissen, øyeblikkelig trekker seg, og benytter anledningen til å protestere høyt, kraftig og lenge. Drit i den tiara\'n, da!

Artikkelforfatteren er journalist i Dagbladet.

<B>HELMISS: Det å offentlig rangere kvinner etter utseende er en uskikk, mener artikkelforfatteren.