Krigen i Syria må ta slutt

Hvis ikke vil det ikke ta lang tid før mennesket opphører å eksistere.

UNDERGANG: «Det universelle prinsipp om rettferdighet har kanskje ikke sin rot i fysiske lover, men er likevel fundamental for vår eksistens», skriver Stephen Hawking. Foto: NTB Scanpix
UNDERGANG: «Det universelle prinsipp om rettferdighet har kanskje ikke sin rot i fysiske lover, men er likevel fundamental for vår eksistens», skriver Stephen Hawking. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aristoteles, den kjente greske filosofen, trodde universet alltid hadde eksistert. At ikke utviklingen var kommet lenger begrunnet han med flommer eller andre naturkatastrofer som gang på gang sendte sivilisasjonen tilbake til start.

I dag går utviklingen enda raskere enn på Aristoteles? tid. Kunnskapen vår vokser eksponentielt, og med den vår teknologi. Men som mennesker har vi fortsatt de samme instinktene, spesielt de aggressive impulsene, som vi hadde i huleboerdagene. Aggresjon er helt klart en fordel for vår evne til å overleve, men når moderne teknologi møter fordums aggresjon står hele menneskerasen og resten av jordens liv i fare.

I Syria i dag ser vi at moderne teknologi i form av bomber, kjemikalier og andre våpen brukes for å fremme tilsynelatende intelligente politiske formål.

Men det føles ikke særlig intelligent å se på at hundretusener bli drept, eller at barn brukes som mål i krig. Og det blir ren idioti når humanitære forsyninger stoppes før de når klinikkene, der Redd Barna melder om barn som må få amputert sine lemmer uten grunnleggende helseutstyr, og nyfødte babyer som dør i kuvøsen på grunn av mangel på strøm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer