<strong>TYDAL:</strong> I dag er Tydal et eldorado for fjellturisme. Turistinformasjonen legger liten vekt på at 


grensefjellene også har vært krigsområde gjennom 1000 år, og kanskje enda lenger, skriver Gudleiv Forr. Foto: NTB SCANPIX
TYDAL: I dag er Tydal et eldorado for fjellturisme. Turistinformasjonen legger liten vekt på at grensefjellene også har vært krigsområde gjennom 1000 år, og kanskje enda lenger, skriver Gudleiv Forr. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Krigens storhet og redsler har gjennom historien stadig hjemsøkt verdens grensetrakter

Dødsmarsjen i Sylan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Krig er konstanten i menneskenes historie. Spesielt der det går grenser, er krig en hyppig gjest. Men de fleste land og folk har gjennom historien gjennomlevd krigens redsler. Noen har også opplevd krigens storhet, preget av mot og strategisk og taktisk genialitet. Men for folk flest oppleves krig bare negativt, slik millioner av syrere gjør i dag. Krigene har vært kongenes eller diktatorenes – folket er alltid de store taperne.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer