Kriger om Flåklypa

KØBENHAVN (Dagbladet): Det trekker opp til styggvær mellom Danmark og Norge fordi Ivo Caprino truer med å spenne bein for visningen av «Flåklypa Grand Prix» på dansk TV. Rasende lyttere overdynger Danmarks Radio med hundrevis av protestbrev.

Musikkprogrammet «Katapult» i P3 samler over én million lyttere hver dag, flesteparten i programlederne Michael Bernhard (22) og Henrik Povlsens (23) egen aldersgruppe.

- For tre uker siden spilte vi norske Multicydes fantastiske versjon av temamelodien fra Bjergkøbing Grand Prix - som «Flåklypa Grand Prix» heter her i landet.

Publikum gikk helt bananas. Det tikket inn fanpost fra folk som husket alle detaljer, fra Ludvigs støvler til asfalten som krøllet seg bak Il Tempo Gigante. Vi forsto hurtig at noe måtte gjøres, sier de to.

Revet vekk

- En glad og rørt Ivo Caprino gikk uten tenkepause med på å la oss vise filmen gratis for lytterne. På en halv time var de 600 billettene revet vekk. Gutta fra Multicyde var selv til stede i Palace Bio da arrangementet gikk av stabelen i forrige uke. Caprino introduserte selv over telefon og ønsket alle en hyggelig aften, forteller programlederne.

Dansk TV kastet seg på popularitetsbølgen, ryddet den beste sendeflaten lørdag 23. oktober og ville sette opp filmen. Det ble sendt et tilbud på 40000 kroner til Caprino. Men svaret fra Snarøya var at prisen blir 500000 kroner.

- Det er en helt urealistisk pris for oss, sier Tina Bilsbo i Danmarks Radio.

- Det er riktig at visningen på dansk TV er utsatt, bekrefter Ivo Caprino.

- Vi vil gjerne koordinere et framstøt med film, video og et helt nytt Flåklypa-dataspill som lanseres om et år.

Tusen protestbrev

Programlederne i «Katapult» viser fram over tusen e-postmeldinger med protester mot at urealistiske pengekrav skal stoppe filmen.

- Mange er direkte rasende, mens andre tar det humoristisk og foreslår at vi stopper importen av norsk laks, utviser Aqua-Lene og går i demonstrasjonstog til danskebåten. Vi kommer nok opp i over to tusen e-postbrev før dagens sending er omme. - Jeg må snakke med de andre i firmaet. Kanskje vi finner en nødløsning i løpet av natta, sier en forbløffet Ivo Caprino.

SKRIKER HØYT: De to danske radiokultstjernene Michael Barnhard og Henrik Povlsen har utløst Flåklypa-feber hos broderfolket.