Kriger om lekene

Hvis TV-krigen fortsetter, blir det sommer-OL på to kanaler neste år. Både TV2 og NRK er godt i gang med planleggingen av lekene i Sydney. Det blir dobbelt så dyrt som årets ski-VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Både NRKs sportssjef, Tor Aune, og hans kollega i TV2, Bjørn Taalesen, bekrefter overfor Dagbladet at de alt har vært i Australia og booket inn sine respektive bestillinger på staber og teknikk.

Begge planlegger tilnærmet vegg-til-vegg-dekning av OL i Sydney.

Før den tid er det riktig nok friidretts-VM i Sevilla i Spania på ettersommeren i år, men TV2 har ennå ikke bestemt seg for om selskapet vil satse stort der.

Øke potten?

Fra alle nivåer i de to selskapene kommer det forsikringer om at man ønsker en avtale. Men vanskene med å få det til, synes store. Og ingen vil gi seg ennå.

- Utfordringen er få til en så rettferdig deling av de store internasjonale idrettsbegivenhetene at vi kan veksle på å dekke dem annenhver gang, sier Bjørn Taalesen i TV2.

- Og det må være balanse i det treårsperspektivet som gjelder for EBU-rettighetene, tilføyer NRKs Tor Aune.

Han ser ikke bort fra at andre store arrangement utenfor den europeiske kringkastingsunionen EBU, for eksempel verdenscup i langrenn og alpint, også må opp i vektskåla for å få balanse.

Kritiske formenn

Styreleder Jan Erik Knarbakk i TV2 er kritisk til den ressursbruk som nå skjer, og ønsker en forhandlingsløsning:

- TV2s styre ønsker striden avsluttet.

- Når man nå ser resultatet av full frihet, bør det være lett for både den ene og den andre å se det meningsløse i det som skjer, sier styreleder Knarbakk.

Styreleder i NRK, Kåre Willoch, sier følgende:

Ingen hast

- Både kringkastingssjef Einar Førde og jeg er enige om at NRK må søke en ordning som begrenser ressursbruken og gir et variert tilbud.

Men Willoch har ikke akutt hastverk:

- Det er ingen grunn til å gå så fort fram at vi forringer NRKs forhandlingsposisjon, sier han.

Willoch stiller seg undrende til at TV2-direktør Finn H. Andreassen truer med voldgift. Willoch synes det høres upraktisk ut. Og eventuell mekling er for tidlig, sier han.

- Jeg har dessuten vondt for å se hvilken utenforstående instans som i så fall skulle skifte sol og vind mellom partene, sier Willoch.

Han svarer dette på spørsmål om han selv følger sendingene fra Ramsau:

- Jeg ser sant å si lite på sport. Nå når jeg ikke lenger skal velges til noe, må jeg vel kunne si det.

- Sport er ren underholdning. Og underholdning er bra, men ikke i for store doser, sier NRK-styreleder Willoch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer