Kriger videre

Det er et klassisk endetidstegn at samfunnet fokuserer på dekadanse og homofili, mener Kristopher Schau.

Materialet fra radioprogrammet «Et Norge i krig», er blitt til bok hos forlaget Cappelen. Boka tar for seg mørke kroker av historien og samtida. På NRK P3 ble dette for drøy kost.

-  Når du ser dette i bokform, så er innholdet veldig lite kontroversielt. At Norges største mediehus ikke tålte det, er ganske sykt, sier Øystein Karlsen.

-  Dere har dedikert boka til «John G.». Har dere sendt et eksemplar til kringkastingssjefen?

-  Nei, men NRK har fått. Dessuten deler P3 ut boka som lytterpremie. Det er jo ganske ålreit, svarer Øystein.

-  Jeg tror de er glade i oss. De tjener penger på meg fortsatt. De ligger med liket mitt. Men du må få med at jeg syns det er hyggelig. Det er ikke alle forunt, tross alt, sier Kristopher.

-  Verden raser sammen

-  I boka skriver dere mest om det fæle i historien. Hvor er samfunnet på vei?

-  Som alle samfunn på randen av sammenbrudd, er det fokus på dekadanse og homofili. Det siste har jeg ikke noe problem med, men det første har jeg ganske mye imot. Verden kommer til å rase sammen etter at jeg dævver. Folk må gjerne brenne traktorhjul i fjæra, for det er ikke miljøproblemene som kommer til å knekke samfunnet, sier Kristopher.

Spy på jakka

-  Blir dere moralske av å holde på med en sånt prosjekt?

-  Ja, i tillegg mister du all respekt for autoriteter. Når du ser hva ulike ledere har gjort mot befolkningen opp gjennom tidene, blir du egentlig ganske kvalm, sier Øystein.

-  Men vi blir ikke mer glad i oss selv, understreker Morten.

-  Nei, selvforakten stiger proporsjonalt med forakten for samfunnet. Sånn sett skylder jeg NRK en stor takk for at de tok oss av. Jeg hadde ikke overlevd stort mer, legger Kristopher til.