KOMMENTARER

Krigeren og konspirasjonen

Vi får håpe sårene han fikk i kamp for Norge i krigen herdet ham mot anklagene han fikk etter Mehamn-ulykken. 

HELT: Her får krigsheltene Wilhelm Mohr, Helge Mehre og Kaj Birksted tildelt Krigskorset med sverd av kong Håkon under en seremoni ved RAF North Weald i England 5. september 1942. Fra venstre, Helge Mehre, kronprinsesse Märtha, kong Haakon, Wilhelm Mohr, kronprins Olav, og Kaj Birksted. Foto: Ole Friele Backer
HELT: Her får krigsheltene Wilhelm Mohr, Helge Mehre og Kaj Birksted tildelt Krigskorset med sverd av kong Håkon under en seremoni ved RAF North Weald i England 5. september 1942. Fra venstre, Helge Mehre, kronprinsesse Märtha, kong Haakon, Wilhelm Mohr, kronprins Olav, og Kaj Birksted. Foto: Ole Friele Backer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Mandag gikk en av de store norske krigsheltene ut av tiden. Wilhelm Mohr sovnet stille inn på Diakonhjemmet i Oslo mandag kveld. Han ble 99 år gammel. 80 av disse årene tilbrakte han i tjeneste for Norge.

Jeg var heldig å få møte Wilhelm Mohr et par ganger. Jeg kan ikke si at vi kjente hverandre. Men jeg fikk stor respekt for ham. Våre møter var i forbindelse med en sak som i mange år overskygget alt det andre han sto for, og i enkelte kretser fortsatt hefter ved ham.

Mohr ble gjentatte ganger anklaget for juks og fanteri i forbindelse med granskingen av den såkalte Mehamn-ulykken. Det var flytragedien der en Twin Otter fra Widerøe styrtet i havgapet utenfor Gamvik i Finnmark 11. mars 1982. Alle 15 om bord omkom.

Den pensjonerte generalløytanten ledet på den tiden Flyhavarikommisjonen, som kom frem til at kraftig turbulens kombinert med konstruksjonssvikt førte til at flyet styrtet av seg selv. Det var en konklusjon som var vanskelig å svelge for enkelte, og førte til konspirasjonsteorier som aldri lot seg bevise. De var fast bestemt på at Forsvaret sto bak en gedigen internasjonal dekkoperasjon for å skjule at to britiske Harrier-fly drev ulovlig «cowboy»-flygning i den norske selvpålagte forbudssonen, og at et av disse krasjet med Twin Otter-flyet fra Widerøe. Og siden Mohr var forsvarsmann og general, ble han anklaget for å føre folket bak lyset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer