Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Krigersk suksess

Tidenes dyreste TV-serie, «Krigens brorskap», er en av sommerens store TV-slagere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld vises tredje episode i den påkostede serien. Første avsnitt ble sett av 547000, forrige ukes episode av 3000 færre. Serien har også vært en storselger på DVD med 8000 bokser med hele serien siden den ble lansert i januar.

«Krigens brorskap» er basert på Steven Ambroses bestselger ved samme navn og forteller historien om Easy Company, det 506. fallskjermregiment i 101. luftbårne divisjon, U.S. Army. Vi følger soldatene fra treningen hjemme i USA i 1942 til de erobrer Hitlers Ørnerede i Berchtesgaden.

Steven Spielberg og Tom Hanks oppnådde stor suksess med storfilmen «Redd menig Ryan», som ble belønnet med fem Oscar-statuetter. Også den var basert på ei bok av Steven Ambrose.

Inspirert av suksessen med krigsfilmen lagde Hanks og Spielberg «Krigens brorskap».

Hyller veteranene

Krigsserien har 500 taleroller, 10000 statister, åtte regissører og ni manusforfattere. Miniserien, som er tidenes dyreste, kostet en milliard kroner å lage. I fjor vant «Krigens brorskap» seks Emmy-priser.

Tom Hanks er fascinert av Den annen verdenskrig og hyller innsatsen til veteranene derfra.

- I stor grad har det de gjorde den gang betydning for hvordan vi lever våre liv i dag. I det store og hele er verden fortsatt et spørsmål om hva som er rett og galt. Og det beste eksempel vi har tilgjengelig, er å se hva som skjedde under Den annen verdenskrig, sier Hanks til TV-seriens hjemmeside.

Hanks har også regissert én episode og vært medforfatter på en annen.

Autentisitet

Før filminnspillingen tok til, ble det gjort grundige intervjuer med overlevende fra virkelighetens Easy Company. Soldatenes egne dagboknotater fra hendelsene var sammen med romanen utgangspunktet for TV-serien.

Hanks og Spielberg skal lage enda en TV-serie om den annen verdenskrig. Den skal handle om de allierte styrkenes slag mot japanerne.

THE EASY COMPANY: Krigseposet «Krigens brorskap» er suksess både på TV og DVD.