Krigserklæring fra Stieg Larssons samboer

«Millennium, Stieg og jeg» etterlater ingen tvil om hvem som har mest rett.

PERSONLIG: Eva Gabrielsson har skrevet en sterkt personlig bok om livet med Stieg Larsson. Her er de på kjøkkenet i leiligheten i Rinkeby, sammen med hennes søster. Foto: ANDERS GRØNNEBERG
PERSONLIG: Eva Gabrielsson har skrevet en sterkt personlig bok om livet med Stieg Larsson. Her er de på kjøkkenet i leiligheten i Rinkeby, sammen med hennes søster. Foto: ANDERS GRØNNEBERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Drøyt seks år etter at Stieg Larsson døde, forteller hans samboer Eva Gabrielsson deres felles historie i bokform. Det har blitt en bok preget av stor kjærlighet til Stieg og like stor bitterhet til hans far og bror.  

Mareritt Den svenske arkitekten og forfatteren Eva Gabrielsson har opplevd noe man trygt kan karakterisere som en hel serie med mareritt: Først dør hennes samboer gjennom trettito år brått og uventet, deretter opplever hun at de tre krimromanene hans — som utgis posthumt — blir enorme salgssuksesser, men uten at hun får ta del i den økonomiske gevinsten. Som samboer hadde hun ingen rettigheter når det gjaldt arven.

Det kan ikke være lett å holde seg stående etter det, og Eva Gabrielsson innrømmer da også i denne boka at særlig det første året var ille: «Da Stieg døde, hadde jeg bare et mål: «å overleve», som jeg skrev på et ark. For 2006 klorte jeg ned disse ordene: «Lære å leve på nytt.»» Hun og Stieg Larsson hadde vært samboere i tre tiår, og forsidebildet på denne boka sier i grunnen alt om forholdet mellom dem — to mennesker som trengte hverandre.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer