Krigsmaskinen

Milla Jovovich fortviler over merkelappen som flatbrystet machokvinne. «Resident Evil»-stjernen ønsker seg større pupper og en tøff mann.

-  Flere typer har sagt at jeg er akkurat som en mann og burde vært kjæreste med ei jente. Det er fryktelig sårende, sier Milla Jovovich (28) til Dagbladet.

I kinoaktuelle «Resident Evil: Apocalypse» spiller hun en knallhard actionheltinne som denger løs på zombier med en manns styrke. Nå forteller hun gråtkvalt at merkelappen «flatbrystet machokvinne» er blitt et problem.

-  Jeg er sterk, så typer forsøker ofte å nedverdige meg fordi de selv føler seg små, sier supermodellen med tårer i øynene. Hun er fri for sminke, kledd i vide jeans, utvasket T-skjorte og sier sint:

-  Jeg vil ikke være sammen med sånne. Hvorfor oppfører de seg ikke som menn?

Eiesyke menn

Den 28 år gamle russiske jenta slo igjennom på lerretet som den lettkledde krigsmaskinen Leeloo i «Det femte element». Hun forelsket seg i den franske regissøren Luc Besson og de to giftet seg i 1997.

-  Jeg liker godt sterke menn som tar kontroll over meg. De forteller meg hva jeg skal gjøre og jeg stoler på dem, sier Jovovich, om regissørene hun har arbeidet med. Men ekteskapet med Besson sprakk etter to korte år.

-  Min erfaring med menn er at de elsker de sterke kvalitetene mine. Men når de er blitt bedre kjent med meg, vil de plutselig eie meg. Gutta elsker actionheltinner inntil de selv blir sammen med en, sier Jovovich.

Forgjengelig skjønnhet

Nå har Jovovich et forhold til «Resident Evil»-regissøren Paul W.S. Anderson, men beskriver forholdet som «vennskapelig». Modellkarrieren og filminnspillinger tar for mye tid.

-  Jeg lærte av mamma at skjønnhet ikke betyr noe. Skjønnhet er forgjengelig og det eneste man kan gjøre er å jobbe hardt, for hardt arbeid er det ingen som kan ta fra deg. Likevel er hun misfornøyd med kroppen sin.

-  Jeg har alltid ønsket meg større pupper. Men jeg vil ikke putte fremmedobjekter inn i kroppen, sier Jovovich om silikon og andre brystinnlegg.

Topper listene

Som zombieutrydderen Alice i «Resident Evil: Apocalypse» debuterte Jovovich på toppen av amerikanske kinolister. Billettsalget nådde 165 millioner kroner bare i premierehelga. Mye fordi «Resident Evil»-filmene er basert på et populært videospill.

-  Jeg skulle gjerne spille mer emosjonelle og dramatiske roller. De fleste rollene jeg spiller er mørke og tøffe, forteller Jovovich, som snart blir å se som superheltinnen Ultraviolet.

TØFFING: Russiske Milla Jovovich slo igjennom i filmen «Det femte element» Nå gjør hun suksess i den videospillbaserte filmen «Resident Evil: Apocalypse». En film både <a href='http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=246586'>VG</a> og <a href='http://www.dagbladet.no/kultur/2004/09/24/409228.html'>Dagbladets</a> filmanmelder ga terningkast 1.