Krigsreprise for Massive

Historien gjentar seg når Massive Attack gir ut ny plate samtidig som USA skal angripe Irak. Nå protesterer Robert Del Naja hardt mot krig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er selvsagt bare tilfeldigheter, men samtidig får jeg veldig sånn déjà vu-følelse om dagen, innrømmer Massive Attack-general Robert «3-D» Del Naja overfor Dagbladet.

Tok vekk «Attack»

For da Massive Attacks klassikersertifiserte debutalbum «Blue Lines» kom ut i 1991, var avisoverskrifter som «a massive attack on Iraq» dagligdags. Gruppas management og plateselskap tok avgjørelsen om at bare navnet «Massive» skulle stå på plateomslaget.

- Vi var redde for at navnet skulle gi et helt feil inntrykk av hva vi sto for. Det er rart å lese nyheter og se på tv at de samme frasene er like aktuelle nå som da, sier Robert Del Naja.

Antikrigsmann

Sammen med Blurs Damon Albarn står Del Naja fremst på barrikaden under den store antikrigsdemonstrasjonen i London 15. februar. De to har allerede satt inn store annonser i den engelske musikkavisa NME i protest mot Storbritannias USA-vennlige krigspolitikk, og vært på lobbytur til Parlamentet.

- Antikrigsbevegelsen begynner å bli massiv, og vi håper demonstrasjonene lørdag vil sette en standard myndighetene ikke kan se bort ifra, sier Del Naja, som nærmest har laget Massive Attacks nye plate «100th Window» på egen hånd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer