- Krigsspill skaper ekstremt farlige holdninger

Lege Mads Gilbert (63) raser mot datavold.

ENGASJERT:  Lege Mads Gilbert (nærmest) og filmskaper Knut Erik Jensen har laget filmen «Det akutte menneske», som har premiere i morgen. Gilbert er rasende over at ungdom spiller voldelige dataspill. Foto: Lars Eivind Bones
ENGASJERT: Lege Mads Gilbert (nærmest) og filmskaper Knut Erik Jensen har laget filmen «Det akutte menneske», som har premiere i morgen. Gilbert er rasende over at ungdom spiller voldelige dataspill. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Heftig og begeistret»-regissør Knut Erik Jensen (70) har fulgt lege Mads Gilbert (63) med kamera. I morgen har dokumentarfilmen «Det akutte menneske» kinopremiere.

- Vold avler vold I filmen er den kjente legen på en Internett-kafé i Gaza, hvor rommet er fylt av unge gutter som spiller krigsspill der mennesker blir skutt en etter en. Mens Gilbert ser seg rundt sier han «vold avler vold».

Da Dagbladet møter legen er han ikke i tvil om farligheten av slike spill.

- Jeg blir inderlig forbannet når jeg ser Dagbladet i dag (onsdag 27. april, red.anm.) anmeldelser et nytt, fantastisk krigsspill. De som styrer dronene og skyter dime-bomber mot palestinske barn i Gaza, er unge israelere og amerikanere, som er plukket ut nettopp på grunn av sine ferdigheter i slike dataspill, sier Gilbert til Dagbladet.

Han har selv kjent krigen på kroppen, og satt eget liv på spill en rekke ganger for å redde andre.

- De har høyt presisjonsnivå og er psykomotorisk ekstremt dyktige. Jeg mener at krigens realiteter og brutalitet ikke bør være lek. Cowboy og indianer er en ting, men å systematisk drepe andre med avanserte våpen som lek - det skaper ekstremt farlige holdninger og tankemønstre hos ungdom, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer