Krim-klisjeer

Triviell kriminalroman om et uhyggelig tema.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: En pedofil kidnapper den fire år gamle datteren til en kvinnelig prest, og tar henne med til huset hvor han bor sammen med en kvinne som har drept flere barn.

Og snart begynner politiet å finne uhyggelige ting som har med saken å gjøre.

Produktiv

Den engelske kriminalforfatteren Andrew Taylor er i norsk oversettelse kjent for Lydmouth-bøkene, som foregår i en småby på femtitallet. Men han er en svært produktiv mann, «De fire siste ting» er første bok i det som kalles Roth-trilogien, og kom ut allerede i 1997.

Hovedpersonen er pedofile Eddie, en lærerutdannet, men sosialt hjelpeløs fyr som har bodd hjemme hos en dominerende mor i mange år. Når hun dør overtas hennes rolle av Angel, en like dominerende, men langt farligere kvinne.

Sensasjonssøkende

Det siste offeret til de to er Lucy, den fire år gamle datteren til presten Sally og politibetjenten Michael. Sally er en kontroversiell figur fordi hun er kvinne og prest, og det sier litt om troverdigheten til denne romanen. Andrew Taylor har lyktes med portrettet av Eddie, men resten er ganske så klisjépreget, og milevis fra høydene til en virkelig sterk psykologisk spenningsroman.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer