Krim med klisjeer

Tradisjonell krim. Men ingen god Jacobsen-roman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Jeg er en stor fan av Roy Jacobsen. På sitt beste har han alt – psykologisk innsikt, gode miljøskildringer, fortellerevne og overbevisende skikkelser. Han har også et omfattende sjangerregister, blant annet bruker han gjerne elementer fra krim- og spenningslitteraturen.

Nå tar han dette helt ut ved å la boka handle om jakten på en seriemorder. Med typiske ingredienser som avkuttede hender og nedfrosne lik dandert som kunstverk.

Æresdrap

Plottet er som følger. Ei ung jente blir funnet drept med avkuttet venstrehånd. Hun var andregenerasjonsinnvandrer fra Pakistan, men hadde brutt med familien fordi hun har en norsk kjæreste. Politiets teori er æresdrap, inntil de finner en venstrehånd som ikke tilhører offeret. Og et tredje offer med begge armene i behold. Alle er innvandrerkvinner.

Et team som jobber med etnisk relatert kriminalitet blir satt på saken. Det består av to andregenerasjonsinnvandrere med et problematisk forhold til egne landsmenn. Samt heltinnen, alenemoren Marion med en unik intuisjon. Sammen med en habil etterforskningsleder gjennomgår de en rekke mulige motiv som alle tenkes å være rasistisk motiverte. Inntil en hvit mann blir funnet drept uten venstrehånd, og peker i retning av et mulig muslimsk nettverk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer