Anmeldelse: Jørn Lier Horst - «Det innerste rommet»

Krim på samlebånd

Med tanke på at fenomenet Lier Horst har et snitt på fire titler i året, holder han et imponerende høyt nivå.

KRIMFABRIKK: Dagbladets anmelder synes at Lier Horst forfatterskap minner om forfatterfabrikkene som i sin tid ga ut Nancy Drew og Hardyguttene. Foto: Lars Eivind Bones.
KRIMFABRIKK: Dagbladets anmelder synes at Lier Horst forfatterskap minner om forfatterfabrikkene som i sin tid ga ut Nancy Drew og Hardyguttene. Foto: Lars Eivind Bones. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den solide og betrodde Arbeiderpartikjempen Bernhard Clausen får hjerteinfarkt og dør på en restaurant i Stavern. I et rom på hytta hans ligger 80 millioner kroner i utenlandsk valuta stuet bort i banankasser. Riksadvokaten ber William Wisting samle en gruppe betrodde medarbeidere, og finne ut av den pikante saken. Det må skje i all hemmelighet. Den pensjonerte stortingspolitikeren Clausen hadde vært både forsvarsminister og helseminister, og var med sin arbeiderbakgrunn en av partiets få grasrotalibier. Frykten er at pengene kan skandalisere partiet.

God på plott

Det er (stort sett) alltid en glede å lese Jørn Lier Horst. Du vet hva du får med den solide William Wisting ved roret. Denne sympatiske, grundige og hardt arbeidende etterforskeren, som i motsetning til sine litterære krimkolleger, verken er nevrotisk, kranglete eller alkoholisert.

I de seinere krimmene har han samarbeidet med journalistdatteren Line, som nå blir en del av gruppen. Hovedfokus er plottet, og der er Horst god. Han viser etterforskningen steg for steg, lik et puslespill med spor og blindspor. Blant annet leder Clausen-saken til en gammel og uoppklart forsvinningssak, der en 21-åring ble søkk borte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer