Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Krim selger

Krim er fortsatt en viktig del av forlagenes portefølje. Det viser opplagstallene til de største titlene fra i fjor. Og det er ikke bare de veletablerte navnene som selger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I fjor høst var Tom Kristensens kriminalroman «En kule» den mestselgende skjønnlitterære tittelen vår, med et opplag på 15000. For en debutant er det helt vilt. Så det er helt klart at krim fortsatt er en kommersielt oppegående del av litteraturen, sier Even Råkil, informasjonssjef i Aschehoug.

Gyldendal solgte på sin side over 200000 bøker av svenske Henning Mankell, en meget etablert krimforfatter. Mye av salget skyldes at alle de gamle bøkene hans kom ut i paperback.

- Henning Mankell er uten sammenlikning den største krimsuksessen vi har i øyeblikket. Det har vært en økning i salget av bøkene hans helt siden «Morder uten ansikt» kom ut i 1993, men det var først med «Silkeridderen» i 1996 at det begynte å ta av, sier informasjonskonsulent Mai Gaardsted i Gyldendal.

Hele Norges coronakart