KOMMENTARER

Krimfestivalen er løs - for femte gang på rad

56 krimforfattere gjør Oslo uttrygg i tre dager.

STJERNE: Robert Wilson har mange lesere i Norge. Denne uka kommer han til Krimfestivalen samtidig som han utgir den tredje boka i sin serie om Charlie Boxer. Foto: Gyldendal
STJERNE: Robert Wilson har mange lesere i Norge. Denne uka kommer han til Krimfestivalen samtidig som han utgir den tredje boka i sin serie om Charlie Boxer. Foto: Gyldendal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

For femte år på rad fylles byen opp med krimforfattere. I tre døgn boltrer de seg på 50 arrangementer, der de diskuterer alt fra storbykrim til musikk.

Krimfestivalen er en av tre som feirer krimlitteraturen. Kongsberg Krim startet i 2014, og de siste par åra har Hans Olav Lahlum hatt sin egen festival i Tvedestrand.

Dermed er krim den sjangeren som ved siden av poesien er tilegnet flest egne festivaler. Altså den mest og den minst solgte delen av markedet. Men kanskje de sjangrene som dyrkes mest lidenskaplig av de som er glad i dem.

Krimfestivalen ble startet med stor entusiasme av Knut Gørvell i Cappelen Damm, men har vokst til å omfatte de fleste forlag og tilliggende krimherligheter. Foruten et interessant beite av utenlandske gjester, stiller eliten av norske krimforfattere opp.

Det interessante er at disse ikke skriver likt, som enkelte tror, men at de dyrker vidt forskjellige retninger innen spenningslitteraturen.

Det er vanskelig å spore noen bærende trend, eller hva som for eksempel ligger i begrepet «nordic noir», noe som skal diskuteres i flere sammenhenger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer