<strong>SKULLE LUFTE BIKKJA:</strong> Krimforfatter Jørn Lier Horst ble angrepet av en hund da han luftet sin egen bikkje. Foto: Nina Hansen
SKULLE LUFTE BIKKJA: Krimforfatter Jørn Lier Horst ble angrepet av en hund da han luftet sin egen bikkje. Foto: Nina Hansen Vis mer

Krimforfatter til sykehus etter rottweiler-angrep

Jørn Lier Horst bitt til blods.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Krimforfatter Jørn Lier Horst skulle bare lufte sin egen hund Teodor, men endte opp på sykehus etter å ha blitt angrepet og bitt av en sint rottweiler, melder NTB.

- Det var skremmende. Jeg følte meg forsvarsløs, sier Horst til VG om den uhyggelige hendelsen mandag denne uka.

Møtte to rottweilere - Det var en helt vanlig morgentur, men så møtte vi en annen hundeeier med to rottweilere. Jeg så med en gang at den ene var veldig aggressiv, så vi snudde. Men hunden var for sterk for hundeeieren og rev seg løs. Den ville ta Teodor.

- Men idet den skulle til å angripe, klarte jeg å gi rottweileren en dytt i sida - og fikk løftet min hund opp i hodehøyde, forteller han.

Forfatteren og den tidligere politimannen som er aktuell med «Blindgang» - hans tiende kriminalroman - ble bitt til blods i venstre hånd, flere steder i ryggen og i hoften før rottweilerens eier klarte å få kontroll over den aggressive hunden sin.

Fikk skader i hånda Det gikk heldigvis bra med Teodor, en såkalt cockapoo - en krysning mellom cocker spaniel og puddel.

- Det hemmer meg i skrivingen, men verken jeg eller hunden har fått varige mén. Akkurat nå er det greit at det er boklansering på programmet, fordi skadene i venstre hånd gjør det vanskelig å skrive, sier han.

Eieren av rottweileren er dypt fortvilet over det som skjedde, og skal i samråd med veterinær avgjøre hva som skal skje med hunden.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer