Anmeldelse: Bernard Minier, Konfirmanten

Krimforfatterens mareritt

Bestialsk krim er ikke helt det samme på fransk som på norsk - eller svensk. Bernard Miniers nye roman kommer med en skrekkadvarsel til perverterte kolleger.

KONFIRMANTEN: Drapsofrene i boka til franske Bernard Minier er kledd i uskyldsrene konfirmasjonsklær. Illustrasjonsfoto: NTB / SHUTTERSTOCK
KONFIRMANTEN: Drapsofrene i boka til franske Bernard Minier er kledd i uskyldsrene konfirmasjonsklær. Illustrasjonsfoto: NTB / SHUTTERSTOCK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Romanforfattere er løgnere, kriminalbetjent. De pynter på ting, de utbroderer, og til slutt tror de at løgnene deres er virkeligheten» sier forfatteren Erik Lang i «Konfirmanten». Han opplever en krimforfatters verste mareritt. De perverterte, morbide og sadistiske plottene hans blir virkelige. Spørsmålet er bare om det er en forskrudd leser eller han selv som står bak.

Vi befinner oss ved Garonne-elva utenfor Toulouse en vakker vårdag i 1993. To søstre i tjueåra blir funnet brutalt drept ved elvebredden. De er iført uskyldsrene konfirmasjonskjortler. Den ene av dem har fått ansiktet knust til det ugjenkjennelige.

Den nyutdannede politimannen Martin Servaz blir satt på sin første sak. Han oppdager snart at søstrene var oppslukt av kriminalromanene til den svært lite sympatiske krimforfatteren Erik Lang.

Iscenesettelsen av mordene er som hentet ut fra Langs bestselger «Konfirmanten». Lang selv er en arrogant ondsinnet mann som synes helt uten skrupler. Hans krimromaner er gjennomsyret av fordervelse, moralsk forfall og sadisme. Og nå har altså en forskrudd fan – eller kanskje det er forfatteren selv – virkeliggjort et av hans sadistiske plott.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.