Kriminaljournalister og fornuft

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

POLITIBETJENT

Jarle Lindeland mener kriminaljournalister mangler sunn fornuft, og at vi til stadighet lager fiktive historier. Dette er selvsagt langt fra sannheten, og derfor umulig å kommentere. Lindeland er også, som svært mange polititjenestemenn, svært skeptisk til pressens detaljrike artikler om etterforskningen av store kriminalsaker. Hans påstander krever derfor et par kommentarer. For det første vil ingen kriminaljournalister ødelegge en etterforskning. Det er heller ikke vår oppgave å finne frem til de skyldige. Vi skal på en mest mulig objektiv måte formidle politiets arbeid. Det er ikke alltid lett. Ikke minst på grunn av politiet selv. De siste åra har det vært en tendens til at etterforskningsledelsen legger lokk over det meste i saken, og det er ofte liten samarbeidsvilje. Ofte er også informasjonsflyten og tilgangen på informasjon svært uryddig fra politiets side.

DET ER I SAMFUNNETS

interesse, og ikke minst i de siktede/tiltaltes interesse, at media følger sakene tett og gransker politiets arbeid. Politiet legger nemlig ikke alltid like stor vekt på kravet om at de også skal klarlegge det som taler til fordel for siktede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer