Kriminell suksess

- Jeg skriver bra. I tillegg har jeg noe å fortelle, slår Hanne Kristin Rohde fast.

(Finansavisen): Hanne Kristin Rohde forventet å gå ned i lønn da hun ga seg i politiet, men boksalg og foredrag har sikret henne millioninntekter.

Økonomisk suksess - Det er veldig hyggelig, og egentlig litt uvirkelig. Jeg var forberedt på å gå ned i lønn i en femårsperiode, og hadde aldri drømt om at det skulle klaske inn så mye, sier Hanne Kristin Rohde til Finansavisen.

Hennes første krimbok «Mørke hjerter» nærmer seg 70.000 eksemplarer, bok nummer to «Bare et barn» har passert 60.000 og ledelsesboken «Kjemp for alt hva du har kjært» har nådd et opplag på 13.000 siden i fjor høst. Hun har også gitt ut barneboken «Kråka som hadde høydeskrekk».

Godt fornøyd - De som har greie på det i forlagsbransjen, sier det nesten ikke er mulig i Norge, og da er jeg fornøyd, sier Rohde til Finansavisen.

Research til krimbøkene er 25 år i politiet, og de siste 20 årene som leder. Rohde ledet Seksjon for volds- og seksualforbrytelser da hun ga seg. Hennes egen forklaring på hvorfor bøkene selger så bra, er noe unorsk.

- Jeg skriver bra. I tillegg har jeg noe å fortelle, og det tror jeg fanger leserne. Jeg har gitt min krimheltinne, Wilma Lind, min jobb i politiet, og leseren får se det fra innsiden, sier Rohde.

Kvinnelig krimhelt Hun tror også det var behov for en kvinnelig krimhelt, og at fortellerstilen er litt utradisjonell. Det gis innblikk i hele mennesket med familieliv, politiliv og spillet på innsiden i kommandohjertet av etterforskningene.

I sitt første år med eget AS hadde Rohde inntekter 3,3 millioner kroner og et driftsresultat på 2,3 millioner kroner. Ifølge Finansavisen unnet hun seg en lønn på 780.000 kroner. Hoveddelen av inntektene stammer fra boksalg, men foredragsvirksomheten er også stor.

Flere nyheter: De med dårligst karakter sparkes først
7000 flere unge arbeidsledige på ett år
NITO er optimister tross høye ledighetstall