Kriminelle i BB-huset

Mens TVNorge avviste en deltaker som ikke hadde rent mel i posen, gir svenskene blaffen. I årets Big Brother har to av svenskene kriminell fortid.

STOCKHOLM (Dagbladet): Villkatten Jessica Lindgren (21) er narkotikadømt og tyveritiltalt. Da Dagbladet møtte henne få timer før hun gikk inn i BB-huset, fortalte hun om sine «meritter»:

-  Jeg er dømt, og har sonet, for oppbevaring og bruk av amfetamin. Dessuten venter jeg på rettssak for et tyveri.

-  Bruker du amfetamin fortsatt?-  Jeg gjorde det før. Men jeg har gått på avvenning for å lære å slutte.

Rå menn

Jessicas uttalelser kom da Dagbladet spurte om hun kunne tenke seg til å ha sex i BB-huset. Svaret hennes var:

-  Det kan jeg godt tenkte meg. Men neppe med en norsk gutt. Norske gutter er altfor snille. Jeg liker sterke menn som er litt rå - og helst bør de være kriminelle, som meg.

Klar melding fra Jessica, som er single og bor i Kalmar, der hun jobber som nattklubbvertinne.

Vold med stolbein

NARKODØMT:  Jessica Lindgren fra Kalmar i Sverige er amfetamindømt og tyveritiltalt. Foto: TVNorge
NARKODØMT: Jessica Lindgren fra Kalmar i Sverige er amfetamindømt og tyveritiltalt. Foto: TVNorge Vis mer

Overfor Dagbladet beskriver hun seg som en sprellende liten guttejente med en vanskelig oppvekst, og hvis største ønske er å bli sett, hørt og gitt oppmerksomhet. Ikke å vinne. Hun har også sagt at hvis hun skulle vinne, vil hun kjøpe nye bryster.

I den svenske avisa Expressen i går innrømmet en annen svensk deltaker, Samuel Aronsson, at han har en kriminell fortid og flere dommer. Blant annet er han dømt for grov mishandling av en ansatt ved et av de totalt 17 behandlingshjemmene han har bodd på. Samuel slo mannen flere ganger i ansiktet med et stolbein.

-  Jeg sloss for å få respekt hos andre. Jeg er oppvokst med vold, sa 25 år gamle Samuel til Expressen.

Vendepunktet kom da han var 20. Samuel begynte å jobbe som pleier og hjelpe andre ungdommer. Samtidig ble han far. Og oppdaget at han var biseksuell...

Droppet kriminell

TVNorge er kjent med at deres kolleger i svensk TV5, har sluppet kriminelt belastede deltakere inn i huset sammen med de norske:

-  Vi har konkludert med at det er ok, sier informasjonsdirektør Jens-Petter Gjelseth i TVNorge.

-  Dere vraket selv en deltaker, like før premieren, nettopp på grunn av rullebladet. Hvor er logikken?

-  Vedkommende ville vært en veldig bra deltaker. Men da alle kort kom på bordet, droppet vi ham. Svenskene har en lavere terskel enn nordmenn for hva som er akseptabelt. Så enkelt er det.P.S. Alt første natt i BB-huset hadde biseksuelle og ekskriminelle Samuel sex. Med ei jente denne gang, nemlig svenske Malin Halvarsson.