Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kriminelt bra på fire hjul

Dagbladet.no har testet GTA 3 (Grand Theft Auto 3) til PlayStation2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Handlingen i spillet foregår i den kriminelt belastede byen Liberty City. I byen er det mange gjenger som ønsker noen til å utføre jobber for dem. Bandene rivaliserer med hverandre, og det gjelder å vise respekt for hver enkelt av dem. Du styrer er en småkriminell person som har blitt angitt av kjæresten, og deretter arrestert.

I fengsel møter du flere av de tyngste kriminelle, og bestemmer deg for å samarbeide med dem og senere rømme fra fengselet. Under en fangetransport eksploderer bussen. Du og den kriminelle kameraten slår ned en kar som sitter inne i en tilfeldig bil.

Oppdrag

Bilen blir stjålet, og spilleren bedt om å ta over rattet for å kjøre til gjenglederen Luigi. Du kjører til Luigis klubb, hvor du får i oppdrag å hente ei jente som har fått problemer med en rivaliserende bande.

Herfra kan du velge hvorvidt du vil hjelpe Luigi eller en av de andre bandene. Jo mer du hjelper en bande, jo mer respekt får du av den. Du blir nødt til å begå kriminelle handlinger som for eksempel å stjele biler og slå ned folk.

Du vil også trenge transport for å komme til ulike deler av byen. Det finnes mange forskjellige muligheter som bil, båt, T-bane, fly eller å gå til fots. Politiet kommer etter deg når du begår kriminelle handlinger, så foruten gatevold er det flere ting å passe seg for.

18-års aldersgrense

Oppdragene i GTA 3 er morsomme å utføre, og det er videoklipp for hvert oppdrag du fullfører. Spillet er utrolig bra og har en meget bra 3-D grafikk. Lyden er heller ikke dårlig, og spillet har en bra spillekontroll.

Minuset er at spillet ikke har multiplayer, samt at storyen i spillet blir litt for lik en filmstory. På grunn av voldsscener har spillet fått 18-års aldersgrense, og egner seg derfor ikke for barn og unge.

Her er spillets hjemmeside.

Her finner du tips og juksekoder.

Hele Norges coronakart