Kriminelt dårlig, Tysland

Terje Tysland gjør sitt beste for å sverte det som måtte være igjen av trønderrockrenommé.

Jeg vokste opp som Prudence-fan, men vil helst slippe å bli gammel med Terje Tysland i cd-spiller'n. Man skulle nesten tro at han og Prudence-kollega Åge Aleksandersen kappes om å gi ut den dårligste plata i år. Med «Din jævel!» tar Tysland hjem seieren.

Sangeren og trekkspilleren har akkurat sluppet ut av fengselet etter en meget omskrevet voldsdom, men burde sittet noen dager til - som ekstrastraff for å ha gitt ut en kriminelt dårlig plate. Dommen blir for øvrig bagatellisert i tittelsporet, der lensmannen er en «jævel» og Tyslands versjon er at «vi satt jo kun og kosa oss da lensmann kom og prøvd å laga bråk». Det var sikkert akkurat sånn det var.

Det var en tid for Tyslands trønderpop, en stund var det til og med «Mytji arti» - for å si det med mannen selv. Nå finner jeg grunn til å utvide hans egen advarsel på plata om at den ikke er for «sarte sjeler» til å gjelde alle dere andre også. For her er det meste gærent: Utdatert ompa-ompa-pop med flaue Tysland-tekster som klinger dårlig, svak sang, et lydbilde flatt som en pannekake (plata er produsert av Tysland selv og reprodusert (!) av Ulf Risnes) og tafatte arrangementer. Men han er iallfall ærlig, det skal han ha. I «Din i natt» synger han: «Men du hadd' sett mæ så mange ganga både stein og full/så du orka itj å græv i søppel for å finne gull.»

Jeg har gravd, men finner bare skrapjern.