Kriminelt kreative

I Högboträsk i Sverige spiser politiet boller og strikker pannebånd. Inntil det er på tide at kriminaliteten øker.

FILM: Styrken på fire betjenter og en politisjef, samt en kontorist og en skjødehund, gjennomlever dagene på hvilepuls og spiller gjerne poker med eldre damer.

Ellevilt

Jacob (Fares Fares) ønsker seg en kjæreste og gjør hva han kan for å finne en, mens Benny (Torkel Pettersson) i sine drømmer får Bruce Willis til å virke som en svekling. Det er altså han som strikker pannebåndene.

Bennys fantasier gir regissør Josef Fares anledning til å boltre seg med elleville actionsekvenser, idet våre venner innhentes av storsamfunnets realiteter og kreativt forsøker å endre dem. Realitetene ankommer i form av Jessica (Eva Röse), som på vegne av politimyndighetene melder at politistasjonen skal nedlegges. Der forbrytelser ikke fins, gjelder det nå å skape dem.

Glad og god

Fares («Jalla! Jalla!») er både leken og lun i denne godhjertede komedien fra utkanten. «Kopps» er fnugglett og blottet for dyptgripende poenger, men vil da heller ingenting annet enn å more med gode typer, morsomme situasjoner og vittig dialog. Dette turnerer Fares elegant og ikke minst med menneskelighet, mens actionsekvensene skaper humoristisk temperatur og driv.

Skuespillerne tar sine personer på kornet i dette fantasifulle pølsevevet - la Göran Ragnerstam spesielt være nevnt. Her håndterer han komikk på naturligste vis, en skuespiller som har vist sin mangfoldighet på ganske annet vis i flere tv-serier.

En god latter... og så videre og så videre. Det er nok, det.

Se også side 10 og 11

i Dagbladet Fredag.