Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kriminelt skuffende

«CSI: Crime Scene Investigator» skuffer på flere områder.

Selv om jeg aldri har sett en eneste episode av krimserien «CSI», hadde jeg store forhåpninger til dette spillet. Det jeg så fram til var en erkeamerikansk høybudsjettsutgave av vår hjemlige spillserie «Kripos», som jeg i bunn og grunn hadde sans for.

Og «CSI: Crime Scene Investigator» begynte bra- men dessverre varte ikke det gode førsteinntrykket lenge. Drøye fire-fem timer seinere var spillet over, og det jeg hadde opplevd i mellomtiden var ikke mye å skryte av. Konseptet er greit: Du spiller en fersking på CSI-laget, som etter kriminelle handlinger skal snuse deg fram til gjerningspersonen ved å lete etter og analysere spor på åstedet. Konseptet åpner for gode, gammeldagse pek-og-klikk-utfordringer, men her blir det enten for enkelt eller for tilfeldig. I de første fire oppdragene presses du fram til løsningene ved hjelp av få valgmuligheter og overhjelpsomme kolleger, i det siste blir det bare rotete- og skulle du stå fast, er det ikke fordi du er tjukk i huet, men snarere fordi du ikke har sveipet musen nøye nok over et tilsynelatende uvesentlig område.

Spillet kunne muligens hatt en sjanse, hadde det bare vært mye mer omfattende i både tid og i utforskningsmuligheter. At et spill som er så opphengt i å granske andres feil klarer å overse så mange av sine egne feil, er for meg en gåte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media