Krimlitteraturens mest motbydelige antihelt

Får fritt spillerom i GW Perssons nye roman.

UFYSELIG HELT: Leif GW Persson skriver om sin antihelt Evert Bäckström i sin nye krim. Foto GUNNAR HULTGREEN
UFYSELIG HELT: Leif GW Persson skriver om sin antihelt Evert Bäckström i sin nye krim. Foto GUNNAR HULTGREEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Leif GW Perssons andre bok på norsk i år, etter «Faller fritt som i en drøm», er en frittstående beretning om Solna-politiet. Og de som ikke har fått nok av ufyselige Evert Bäckström, kan glede seg over at han er hovedpersonen denne gangen.

Foraktelig Det vil si, hvis man orker den korrupte kriminalkomissærens foraktelige holdning til sine politikolleger, som alle er noen helvetes sotrør eller flatbankere eller lappjævler, spredt ut over 430 sider.

Men inni all denne nedlatenheten finnes det en aldeles utmerket kriminalintrige, som starter med at en forfyllet pensjonist blir funnet ihjelslått i leiligheten sin. Bäckström blir tilfeldigvis etterforskningsleder for saken, selv om han klager fælt over folkene han må sjefe over: han konkluderer tidlig med at den eneste han kan stole på vil gjøre en utmerket jobb, er Bäckström himself.

Og det verste er jo at han er en dyktig etterforsker, bare han gidder å flytte seg fra restaurantbordets gleder.

Uten dødpunkter Leif Gustav Willy Persson (for å bruke hans fulle navn) skriver med en misunnelsesverdig flyt, fortellingen flommer formelig bortover sidene, og det finnes knapt et eneste dødpunkt i handlingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer